28η Διεθνής Ιστιοπλοικη εβδομαδα Ιονιου

by on 14 Αυγούστου 2017
 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 στo Ληξούρι η 28 η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου που είχε ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου στην Κέρκυρα.

Στον Αγώνα συμμετείχαν 40 περίπου σκάφη από όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και μερικά από τα πιο δυνατά Ελληνικά πληρώματα. Την Κεφαλονιά εκπροσώπησε επάξια ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κεφαλονιάς & Ιθάκης (ΝΟΚΙ) με δύο σκάφη.
1. SUPER DOOPER με κυβερνήτη τον Διονύση Κόμη και
2. ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ με κυβερνήτη τον Χαράλαμπο Καλογηράτο.
Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι το SUPER DOOPER με πλήρωμα τους Ποταμίτη Διονύσιο, Ρουκανά Παναγιώτη, Θεοφιλάτο Δημοσθένη, Ιάσωνα Δημητράτο και Κορίνα Ανδριώτη κατέκτησε μία τρίτη νίκη στην Κλάση του, στη δε Γενική Βαθμολογία κατετάγη όγδοο επί συνόλου 29 σκαφών.
Το Μελισσάνη με πλήρωμα τους Τάσο Λούκα, Αντρέα Μανταντζή, Σπύρο Γαβριήλ, Παναγιώτη Λύτρα και Σαντίνα Μαρκέτου κατέκτησε επίσης μια τρίτη νίκη στην Κλάση του, στη δε Γενική Βαθμολογία κατετάγη 15 ο επί συνόλου 29 σκαφών.
Θέλουμε με χαρά να επισημάνουμε ότι και τα δύο σκάφη είχαν πλήρωμα αρκετά νέα παιδιά, κάτι που μας κάνει πολύ αισιόδοξους για την μελλοντική πορεία του Ομίλου.
Κατά την τελετή λήξης το Σάββατο (12/8/2017) στο Ληξούρι, ο ΝΟΚΙ παρουσίασε δημόσια την πρότασή του το Ράλι να τερματίζει πάντα στο Ληξούρι και ο τελευταίος αγώνας, στον ιδανικό ιστιοπλοϊκό στίβο του Λιβαδιού, να είναι μεν ενσωματωμένος στο
Ράλι αλλά να αποτελεί και αυτόνομο αγώνα με τον τίτλο «Κύπελλο Χουάν ντε Φούκα». Η πραγματοποίηση αυτή της πρότασης μπορεί να γίνει μόνο με την στήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου και όλων των τοπικών Φορέων. Ο ΝΟΚΙ προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα την προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Με την ευκαιρία αυτή καλούμε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με την Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θάλασσας να επικοινωνήσουν με τον Έφορο Ιστιοπλοΐας του Ομίλου μας κ. Τούλιο Κοκκόλη στο τηλ. 6945361617 ή με τον Αντιπρόεδρο κ. Μάκη Μαρκέτο τηλ
6970895823

Από το Δ.Σ. του ΝΟΚΙ