Η κεφαλονιά μας

 


Εισαγωγή

Η Κεφαλονιά αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, βρίσκεται ανάμεσα στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα και από τα παλιά χρόνια αποτελούσε τον πρώτο σταθμό στη διαδρομή από Ελλάδα προς Σικελία και Ιταλία.

Η Κεφαλονιά είναι το νησί των αντιθέσεων και μαγνητίζει τον επισκέπτη της καθώς συνδυάζει με έναν τρόπο απαράμιλλο το βουνό με τη θάλασσα. Ο Αίνος, το ψηλό βουνό του νησιού, αναδύεται από τη θάλασσα και υψώνεται σαν πυραμίδα με το μοναδικό στο κόσμο μαύρο έλατο του, ενώ γύρω από το νησί εκτείνονται ατελείωτοι κόλποι, δαντελωτά ακρογιάλια και αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά.

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί γεμάτο από μυστήρια που οφείλονται στην ιδιόμορφη γεωλογική δομή του νησιού και στα μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα που εμφανίζονται σ’ αυτό.

Η Κεφαλονιά είναι ένας αληθινός επίγειος παράδεισος, όπου τον πλημμυρίζουν αμέτρητα ποικιλόχρωμα λουλούδια και οπωροφόρα δέντρα , όπου ζουν διάφορα είδη πουλιών, πάπιας, ερωδιών και κύκνων και που στις νότιες παραλίες φωλιάζουν οι χελώνες καρέττα – καρέττα και στις βόρειες βραχώδεις ακτές και στις σπηλιές οι μεσογειακές φώκιες μονάχους- μονάχους.

Κεφαλονιά, βυθισμένη Ατλαντίδα, αναδύεται ξανά και ξανά ‘‘γέμουσα έρωτος και φωνών μουσικών’’.