Εγκαταστάσεις-Σκάφη (ιστιοπλοΐα)

 

Ο ΝΟΚΙ διαθέτει από το 1999 το αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος «ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ». Πρόκειται για ένα σκάφος Fractional Μήκους 10.00 μ., Γερμανικής κατασκευής του 1988.

Το «ΜΕΛΙΣΣΑΝΗ» συμμετέχει σε διάφορους αγώνες ανοιχτής θάλασσας και έχει ήδη σημαντικές διακρίσεις. Μία πρώτη και μία τρίτη θέση στην 11η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου και την τρίτη θέση στην γενική βαθμολογία ΕΑΘ Α’ στον ίδιο αγώνα.Δύο πρώτες, μία τρίτη και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην γενική βαθμολογία της κατηγορίας IMS στην 2η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Κορινθιακού Κόλπου.

Ο ΝΟΚΙ λειτουργεί επίσης σχολή Iστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας. Για τη σχολή αυτή χρησιμοποιείται κυρίως το Ketch του Ομίλου «KEFALONIAN SPIRIT» μήκους 11,40 μ.

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ο όμιλος δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των υποβρυχίων καταδύσεων και από το 1999 διατηρεί αντίστοιχη σχολή. Τα μέλη του, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πραγματοποιούν καταδύσεις δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους λάτρεις αυτού του σπορ να γνωρίσουν την ομορφιά του σιωπηλού κόσμου του βυθού, αλλά και να τον προστατεύσουν από κάθε λογής επεμβάσεις

Ο ΝΟΚΙ θέλοντας να αγκαλιάσει όλους όσους ασχολούνται με τη θάλασσα διοργανώνει εκδηλώσεις για ταχύπλοα, που δίνουν τη δυνατότητα στους κυβερνήτες τους να εμπεδώσουν τους κανόνες της ναυτικής τέχνης, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και να γνωρίσουν τις ομορφιές της θάλασσας